Vouwgordijnen passen in elk interieur en zorgen voor een goede akoestiek.

Een vouwgordijn voor elk interieur!  Hoe pas je vouwgordijnen aan jouw stijl aan?

Met vouwgordijnen kies je voor een trendy raamdecoratie welke als je de goede stof kiest erg praktisch is omdat de stof gewoon in de machine gewassen kan worden.  Er zijn niet alleen verschillende stoffen en patronen, maar er bestaan ook verschillende modellen en vouwgordijn stijlen. Dat zorgt ervoor dat je je raam altijd van het juiste vouwgordijn kunt voorzien.  Samen met Anne, eveneens blogger , ben ik op onderzoek uitgegaan wat er allemaal precies mogelijk is.

Welke typen vouwgordijnen zijn er

Je kunt natuurlijk bij de bouwmarkt of discounter een kant en klaar vouwgordijntje kopen maar dat is vaak lastig. De maat kort je niet zo gemakkelijk in. Daar moet je al een coupeuse voor inschakelen. Het is op de eerste plaats het verstandigst te gaan voor maatwerk. Het vouwgordijn wordt dan op maat voor je gemaakt en je weet zeker dat alles precies past zoals je het bedoeld hebt.

Vouwgordijn typen

Het standaard vouwgordijn;  dit is het gordijn dat je het meest ziet.  Deze vouwgordijnen kunnen van beneden naar boven worden opgetrokken.  Als je een dikkere stof kiest die weinig licht doorlaat kan deze de kamer vrij donker maken.  Indien dit niet gewenst is kun je kiezen voor de volgende optie:

Top down vouwgordijnen kunnen zowel van boven naar benden als van beneden naar boven worden opgetrokken.  Je kunt op deze manier ook langs de bovenzijde van het raam veel licht binnen laten.  Dat is belangrijk bij dikkere of donkere stoffen die je tegenwoordig veel ziet.

vouwgordijn top down foto hewo.nl

Vouwgordijnen met metalen baleinen vóór.  Als je een moderne en strakke inrichting hebt en je ziet graag dat je gordijn strak voor het raam hangt, dan is dit je keuze.  Het gordijn bevat metalen over schuif baleinen welke in verkrijgbaar zijn in wit, chroom of mat aluminium.

  foto: raamdecoratieshop.nl

Vouwgordijnen voor dag en nacht bestaan ook. Het systeem heeft twee lagen stof die boven elkaar hangen. Je kan hier kiezen voor een transparant of gesloten vouwgordijn voor je raam met één systeem.  Op zich is dit duurder. Vaak kun je ook volstaan met top down vouwgordijnen.

Zo zie je maar dat er nogal wat mogelijkheden zijn om deze raamdecoratie aan jouw stijl of interieur aan te passen.